Josina: “Net als alle mensen die bij het Inloophuis komen heb ik een verhaal. In juli 2018 overleed heel plotseling mijn man. En zelf kreeg ik de diagnose borstkanker. Dus ik kom bij Poppy’s om meerdere redenen. Soms is alles gewoon heel zwaar maar ik wil het beste van iedere dag maken. Het inloophuis biedt me een plek voor afleiding. Of ik nu ga wandelen, meedoe met yoga of even koffie drinken, het doet me goed. En alles kan bij Poppy’s. Er is ruimte voor gevoelens; je mag zijn zoals je bent.

Ik kan me voorstellen dat mensen denken: binnen in zo’n inloophuis is alles zwaar beladen en vol verdriet. Maar dat is het juist niet! Bijvoorbeeld de sfeer tijdens het wandelen is vaak heerlijk ongedwongen. In de huiskamer zijn ook allerlei soorten gesprekken, van serieus tot heel vrolijk. De gastvrouwen en –heren praten met je over wat op dat moment belangrijk voor je is.

Natuurlijk valt het niet mee, waar je mee te maken hebt als je ziek bent, of een verlies draagt. Mijn geluk is dat ik een netwerk om me heen heb, mensen die me steunen. Maar bij Poppy’s ontmoet ik lotgenoten. Zij weten echt waar ik doorheen ga.

Wat ben ik blij dat ik de stap heb gezet. Mensen hoeven zeker geen drempel te ervaren om het inloophuis binnen te gaan. Het kan je altijd iets brengen.”

Lees hier nog meer ervaringen van onze gasten