Over Stichting Inloophuis Poppy’s

Poppy’s is een centrum voor leven met en na kanker, een ontmoetingsplek voor mensen die geraakt zijn door kanker. Onze gasten wonen in Oosterhout en omgeving. Onze naam is ontleend aan de klaproos.

Poppy’s: de oorsprong van onze naam

Poppy is het Engelse woord voor klaproos. De klaproos is een mooie rode bloem. De bloem van de klaproos oogt dun en kwetsbaar maar schijn bedriegt want de klaproos heeft ongekende krachten. De geneeskracht van de klaproos is indrukwekkend. De klaproos lijkt kwetsbaar, maar is in feite ijzersterk. De zaden van de klaproos behouden onder de grond erg lang hun kiemkracht. Ze ontkiemen als ze, soms na jaren, weer aan de oppervlakte komen. De klaproos is dan ook een echte overlever.

Poppy’s ondersteunt mensen die geraakt zijn door kanker bij het opnieuw invulling geven aan de kwaliteit van leven. In ons centrum kun je samen zijn met mensen die weten wat je doormaakt, omdat ze zelf ook geraakt zijn door kanker. we zijn aangesloten bij de brancheorganisatie IPSO en delen kennis en ervaring met de 81 andere centra in heel Nederland.

Onze gastvrouwen en gastheren zijn er voor de gasten. Met hun warme betrokkenheid zorgen zij voor een goede sfeer. Zij stellen je op je gemak en bieden een luisterend oor. Ze kunnen zich inleven in de ervaringen van onze gasten. Zij hebben een gedegen basistraining gevolgd vanuit IPSO, de brancheorganisatie van centra voor leven met en na kanker. De methode positieve gezondheid die uitgaat van een positieve benadering op zes aspecten van het dagelijks leven staat hierbij centraal. Er wordt vooral gekeken naar wat je nog wel kunt en wat er wel goed gaat. 

Dit zeggen onze gasten:

Het is alsof je in een warm bad stapt.  Je kunt praten over je ziekte en alle effecten ervan  maar ook over andere dingen. Je pept elkaar op,  je zit allemaal in hetzelfde schuitje: je wilt allemaal  overleven.

Bij Poppy’s heb je een plek voor jezelf. Waar mensen zijn die begrijpen wat je hebt  doorgemaakt. Je hoeft niets te vertellen. Maar als je wilt kan dat wel.