Vrijwilligers zijn het belangrijkste kapitaal waar Poppy’s op draait. Zij maken het inloophuis tot een warm thuis voor onze gasten. En staan garant voor een gevarieerd activiteitenaanbod. Op allerlei manieren kun je ons versterken. Spreekt het werk in het inloophuis je aan? Dan komen we graag met je in contact.

Bewust investeren
Poppy’s bereidt haar vrijwilligers zo goed mogelijk voor op hun verantwoordelijke taak. De persoonlijke verhalen van de gasten kunnen heel aangrijpend zijn. Het is goed als je weet hoe je daarmee om kunt gaan. Daarom willen we graag in jou investeren. Door oprechte aandacht, goede begeleiding en een gedegen training voordat je start.

Niet vrijblijvend
Vrijwilligerswerk bij Poppy’s is niet vrijblijvend. Er wordt echt iets van je gevraagd. Je bent intuïtief en voelt aan wat de ander nodig heeft. Je kunt goed luisteren, hebt inlevingsvermogen en een warme persoonlijkheid.

Training
De basistraining bestaat uit een driedaagse training, gegeven door een ervaren coach. Deze training wordt verzorgd door IPSO, de brancheorganisatie van inloophuizen en psycho-oncologische therapeutische centra. Je krijgt basisinformatie over het ziekteproces, belevingsaspecten en de invloed die kanker kan hebben op relaties met anderen. Je werkt ook aan je vaardigheden: hoe je aangrijpende verhalen een plaats geeft, gesprekken voert en actief luistert.

Poppy’s komt graag in contact met vrijwilligers uit alle gemeenten binnen de Amerstreek en omstreken.

Heb je interesse in vrijwilligerswerk bij Poppy’s?
Laat het ons weten via coordinator@inloophuispoppys.nl.