Mijn naam is Babette Damen en in november 2019 ben ik begonnen bij Inloophuis Poppy’s als Coördinator op ad interim-basis. Wat een warme sfeer hangt er in het huis! Zelden ben ik zo hartelijk ontvangen als hier. De eerste keer dat ik het huis binnenliep, voelde ik meteen al de warme betrokkenheid. Ik ervaar de vrijwilligers die zich met hart en ziel inzetten met prachtige activiteiten dan ook als heel bijzonder. Dankbaar dat ik onderdeel mag zijn van deze mooie stichting.

De ziekte kanker ligt me nauw aan het hart. Mijn vader heeft darmkanker gehad, met een stoma als gevolg. Gelukkig is hij volledig hersteld en gaat hij alweer vijf jaar gezond door het leven. En toen ik twaalf jaar was, heb ik afscheid genomen van mijn oom die is overleden aan kanker. Een herinnering die veel indruk heeft achtergelaten en me altijd heel nauw is bijgebleven. Dit moment heeft me op latere leeftijd doen beseffen dat ik alles uit het leven wil halen, wat haalbaar is.

In mijn privéleven besteed ik dan ook zoveel mogelijk tijd met mijn gezin. Ik ben getrouwd met Mark en moeder van ons meisje Linde, die dit jaar voor het eerst naar school gaat. Iedere dag creëer ik een moment samen, waarop ik er volledig voor haar kan zijn, zonder stoorzenders als telefoons of to-do-lijstjes. Dit vind ik heel belangrijk.

Naast de mooie baan bij Poppy’s heb ik een praktijk aan huis voor lichaamsgerichte (trauma)coaching. Afgelopen september heb ik mijn diploma tot Trauma Coach in ontvangst mogen nemen, een mooie opleiding waar ik veel heb geleerd. Ook nu ben ik nog verbonden aan deze opleiding als assistent mentor.

Dat Poppy’s op mijn pad is gekomen, voelt als een prachtige kans om ook op dit gebied iets te kunnen betekenen voor mensen die geraakt zijn door kanker, in welke vorm dan ook.