Het leven met kanker is al zwaar genoeg. Stichting Op Den Alpe Rijen steunt mensen met kanker. Wij kunnen de ziekte niet veranderen maar het leven met de ziekte wel draaglijker maken. Hoe fijn is het om voor even het ziek zijn te kunnen vergeten, er even niet over te moeten praten, er even niet aan te denken. Hoe mooi is het als de ander even niet hoeft te zorgen, maar dat er voor hen gezorgd wordt. Dat is waar wij voor staan. Samen met een bijzondere groep vrijwilligers realiseren we persoonlijke initiatieven dichtbij huis.

Die initiatieven zijn heel verschillend. Wist u bijvoorbeeld dat wij een bijdrage kunnen leveren aan een haarstuk? Al bijna 100 mensen hebben we de afgelopen jaren kunnen verblijden met een bijdrage. Een reactie die wij mochten ontvangen: “Afgelopen dinsdag was ik samen met mijn man bij Francy haarboetiek in Breda om een haarwerk uit te kiezen i.v.m. alopecia veroorzaakt door chemotherapie en hormoonkuur. Daar hoorden we over hun samenwerking met uw stichting en de mogelijkheid om steun te ontvangen d.m.v. een bijdrage voor aanschaf haarwerk. Ik voel me er een stuk beter door.”

Een ander voorbeeld van een initiatief is het organiseren van verwenmomenten. U kunt bijvoorbeeld denken aan een filmavond bij Cultureel Centrum de Boodschap, een workshop bloemschikken bij Heidi’s Bloemerij en een workshop handletteren bij Hearts and Letters. Wij zijn erg blij met de bijdrage die onze lokale ondernemers daar aan leveren!

We willen iedere maand een bloemetje uitreiken aan iemand die wel een hart onder de riem kan gebruiken. Wilt u iemand aandragen voor het bloemetje van de maand? Mail ons gerust op bloemetje@opdenalperijen.nl Vermeld wie u wilt aandragen voor het bloemetje van de maand. Beschrijf kort de situatie van die persoon en hoe we u kunnen bereiken.

In onze unieke wensboom kan iedereen een wens aandragen voor iemand die getroffen is door de ziekte kanker. Een kleine versie van onze wensboom staat in de entree bij Poppy’s. Kijk gerust eens in het wensboek wat daarbij ligt, dan krijgt u een idee van de wensen die wij vervuld hebben. Een kleine greep uit de wensen: een oldtimerrit met huiskamerconcert, het opknappen van een tuin of mogen rijden in een echte Ferrari. Maar ook met het hele gezin genieten van een high tea aan huis of een boottocht in de Biesbosch hebben we mogen verzorgen als wens. Stuk voor stuk momenten met wederzijdse voldoening.

En last but not least onze verwendag! We zijn er trots op dat we deze dag al meerdere jaren mogen organiseren. Deze onbezorgde dag is bedoeld voor mensen met kanker en een introducé, zodat het ziek zijn even kan worden vergeten. De dag is volledig verzorgd met ontvangst rond 10.30 uur bij lokale horeca, waar we de dag ook afsluiten met een BBQ. We maken een rit door het prachtige Brabantse landschap in een auto uit vervlogen tijden met onderweg een verrassende stop voor de lunch.