Poppy’s is op 28 juni weer in Dongen. Dongenaren die geraakt zijn door kanker, zijn die ochtend van harte welkom in museum De Looierij. Op het programma staat een rondleiding van ongeveer een uur. Benieuwd naar de rijke geschiedenis van het dorp? De gids zal allerlei anekdotes en verhalen met je delen. Daarna is er tijd voor een drankje in het gezellige café. Vrijwilligers van Poppy’s zijn aanwezig om eventuele vragen te beantwoorden.

Aanmelden gewenst Iedereen die belangstelling heeft is op woensdag 28 juni van harte welkom tussen 10.30 en 12.00 uur. Aanmelden is gewenst en kan via https://www.centrumpoppys.nl/events/dongen-koffiedrinken-bij-de-looierij/ Mocht je op het laatste moment beslissen om te komen, dan ben je natuurlijk ook van harte welkom. Deelname is gratis. De activiteit wordt mede mogelijk gemaakt door een bijdrage van Stichting Roparun en in het bijzonder Roparun-team ‘t Halve Zolenlijntje uit Dongen. Beide zetten zich in voor de palliatieve zorg aan kankerpatiënten.

Poppy’s komt naar Dongen Het bezoek aan museum De Looierij is alweer de derde activiteit van ‘Poppy’s komt naar Dongen’. Margreet Jansen en Olga van Vugt zochten al een tijdje naar mogelijkheden om in Dongen iets op te zetten voor mensen die getroffen zijn door kanker. Zij vonden een partner in Poppy’s, het centrum voor leven met en na kanker in Oosterhout. Samen organiseerden zij een bijeenkomst in De Cammeleur om wensen van Dongenaren te inventariseren. Tijdens deze avond bleek dat er een behoefte is om in Dongen activiteiten te organiseren om lotgenoten met elkaar in contact te brengen en te informeren. Daarna zijn er twee activiteiten geweest: een koffiemoment in De Cammeleur en een wandeling in de tuin van Peter en Elly Verschure in de Groenstraat. Voor de zomerperiode staat het bezoek aan de Looierij op het programma. Daarna worden nieuwe activiteiten voor het najaar en de winter gepland.

Vrijwilligers gezocht Voor de activiteiten in Dongen zoekt Poppy’s vrijwillige gastteamleden. Als gastteamlid doe je mee aan de activiteiten en ontvang je soms ook gasten in het centrum in Oosterhout. Je biedt een luisterend oor en weet daardoor waar de behoefte van de gasten ligt. Voordat je begint krijg je een driedaagse basistraining die wordt verzorgd door IPSO, de brancheorganisatie voor alle centra voor leven met en na kanker. Spreekt deze vrijwilligersfunctie je aan en ben je twee dagdelen per maand beschikbaar? Of heb je vragen, bijvoorbeeld over ander vrijwilligerswerk? Stuur dan een email naar info@inloophuispoppys.nl.