Vrijwilligers zijn het belangrijkste kapitaal waar Poppy’s op draait. Zij maken het inloophuis tot een warm thuis voor onze gasten. En staan garant voor een gevarieerd activiteitenaanbod. Spreekt het werk in het inloophuis je aan?
Dan komen we graag met jou in contact.

Vrijwilligerswerk bij Poppy’s is uitdagend en de moeite waard. Al onze vrijwilligers hebben hun eigen kwaliteiten en talenten. Wat ze delen, is oprechte aandacht voor de gasten. Met goed kunnen luisteren, aanvoelen wat iemand nodig heeft. Met inlevingsvermogen en een warme persoonlijkheid.

Bewust investeren
Poppy’s bereidt haar vrijwilligers zo goed mogelijk voor op hun verantwoordelijke taak. De persoonlijke verhalen van de gasten kunnen heel aangrijpend zijn. Het is goed als je weet hoe je daarmee om kunt gaan. Daarom willen we graag in jou investeren. Door persoonlijke begeleiding en een gedegen training voordat je start.

De training
De basistraining bestaat uit een driedaagse training, gegeven door een ervaren coach. Deze training wordt verzorgd door IPSOde brancheorganisatie van inloophuizen en psycho-oncologische therapeutische centra. Je krijgt basisinformatie over het ziekteproces, belevingsaspecten en de invloed die kanker kan hebben op relaties met anderen. Je werkt ook aan je vaardigheden: hoe je aangrijpende verhalen een plaatsje geeft, gesprekken voert en actief luistert.

Poppy’s komt graag in contact met vrijwilligers uit alle gemeenten binnen de Amerstreek en omstreken.

Heb je interesse in vrijwilligerswerk bij Poppy’s?
Laat het ons weten via coordinator@inloophuispoppys.nl of vul het formulier in.