Wanneer

31/10/2018    
19:30 - 21:00

Reserveringen

Reserveren gesloten

Waar

Inloophuis Poppy's
mathildastraat 31, Oosterhout, 4901 HC

Evenement type

‘Kanker en bewegen’
Hoe kan bewegen voor mensen met kanker – in de verschillende fasen van ziekte en behandeling – bijdragen aan herstel en kwaliteit van leven? Wat kan de op oncologie gespecialiseerde fysiotherapeut hieraan bijdragen?
De screening en behandelmethoden bij kanker zijn en worden steeds verder verbeterd. Hierdoor is de genezingskans van kanker toegenomen. Helaas krijgen veel mensen te maken met vervelende bijwerkingen van behandelingen. Deze kunnen het herstel belemmeren of vertragen. Wanneer volledige genezing niet mogelijk is, krijgt kanker steeds vaker het karakter van een chronische ziekte. Dat verlegt de focus naar meer aandacht voor de kwaliteit van leven.
Monique van Berkel, Sandra Vriezen en Femke van Ham, fysiotherapeuten die gespecialiseerd zijn in de behandeling van oncologische klachten, zullen deze avond verzorgen. Zij zullen ingaan op wat je zelf kunt doen om je herstel en kwaliteit van leven te bevorderen en wat een op oncologie gespecialiseerde fysiotherapeut hieraan kan bijdragen.
Er wordt informatie gegeven over de behandeldoelen en werkwijzen in de verschillende fases van de ziekte, gericht op het behoud of herstel van vaardigheden, kracht en conditie. Ook oedeemtherapie komt aan de orde. Welke vormen van oedeem zijn er? Welke behandelingen zijn mogelijk? Wat kan bewegen bijdragen aan voorkomen of verminderen van vochtophoping?

De lezing start om 19:30 uur. Inloop vanaf 19:00 uur.

Reserveringen

Er kunnen geen reserveringen meer worden geplaatst voor deze activiteit.