Wil jij graag iets betekenen voor mensen die geraakt zijn door kanker? Word dan vrijwilliger bij ons Centrum in Oosterhout.

Wat betekent het om gastvrouw of -heer te zijn Poppy’s? Ons gastteam begeleidt onze gasten in hun proces met kanker. Door met ze te praten, maar vooral door te luisteren. Door te begrijpen waar hun behoefte ligt. Door ze kennis te laten maken met diverse activiteiten.

Wie zoeken we? Je kunt goed luisteren, maakt makkelijk contact en je bent invoelend. Het is een pré als je uit eigen ervaring weet wat de impact van kanker is, maar dit is niet noodzakelijk. Je bent minimaal twee dagdelen per maand beschikbaar.

Er zijn voor een ander, maar ook voor jezelf! Het werk als vrijwilliger is leerzaam, uitdagend, bijzonder en leuk. Je wordt lid van ons gastteam. Je bent er voor een ander, maar óók voor jezelf omdat er ruimte is voor ontwikkeling door workshops en trainingen te volgen. Je start met een driedaagse basistraining voor gastteamleden die wordt verzorgd door IPSO, de brancheorganisatie voor alle centra voor leven met en na kanker in Nederland.

Een gastvrouw aan het woord: “Gastvrouw zijn bij Poppy’s heeft mijn leven verrijkt. Een luisterend oor kunnen bieden of een verdiepend gesprek aangaan met onze gasten geeft mij het gevoel dat ik betekenisvol ben. En dat is niet alleen voor hen waardevol, maar ook voor mij.”

Wat ga je doen? Als gastteamlid ontvang je gasten die ons centrum bezoeken of deelnemen aan een van onze activiteiten. Onder het genot van een kop koffie of thee is er ruimte voor een gesprek. Je biedt een luisterend oor en haalt voldoening uit een goed gesprek. Waar nodig ondersteun je bij activiteiten, bijvoorbeeld door de ruimte in orde te maken of materialen klaar te zetten. Je werkt tijdens een dienst altijd samen met een ander gastteamlid, zodat je op iemand terug kunt vallen. Gezamenlijk sluit je de ochtend/middag af en zorg je dat het huis weer netjes achtergelaten wordt.

Enthousiast? Spreekt deze vacature jou aan en ben je minimaal twee dagdelen per maand beschikbaar? Aarzel dan niet en stuur een mail naar info@inloophuispoppys.nl.  We gaan graag met je in gesprek!