Al meer dan 5 jaar (sinds juni 2016) is “wandelen” een van de populairste activiteiten van Poppy’s. Elke 2 weken op vrijdagmiddag stippelt Margreet Kersten een leuke wandeling uit. Zomer of winter, weer of geen weer… Margreet gaat gewoon wandelen. En gasten en vrijwilligers van Poppy’s lopen met haar mee.

Historie

In het begin liep Margreet elke keer met Regien Hessling als vast loopmaatje. Later heeft ze een tijdlang in haar eentje de kar getrokken. En ondertussen is Kees van Praat al weer maandenlang haar begeleider. Omdat het fijner is met z’n tweeën de wandeling steeds weer in goede banen te leiden. En omdat Margreet soms niet kan en er dan altijd back-up is.

Wandelaars

Het aantal gasten en vrijwilligers van Poppy’s die met Margreet en Kees meewandelen varieert, van soms maar 2 tot ook wel 15 personen. Die 15 is ook meteen het maximum, want “het moet wel overzichtelijk blijven”.

Goede gesprekken

Dat wandelen gezond is voor lichaam en geest, dat weet ondertussen iedereen wel. Maar het leuke van de Poppy’s-wandelingen is wel dat je dan al wandelend echt goede gesprekken kunt hebben met anderen, Je kunt je verhaal kwijt en dat is vaak heel helpend.

Locaties

En wie mocht denken dat de wandelingen altijd bij Vrachelen of Oosterheide zijn, heeft het mis. Een kleine opsomming: Vrachelse Heide, Landgoed Oosterheide, de Hannebroek, Boswachterij Dorst, het Cadettenkamp, Landgoed Wolfslaar, Bergvliet, etc. Soms wordt er gekozen voor wat verder weg. Zo hebben ze eens de “Ezelswandeling” gedaan met een ezel van de Stichting De Ezelshoeve in Baarle-Nassau. Een andere keer was de Kunstroutewandeling in Esbeek het doel. En ook de prachtige tuinen van Geertje en Arjan van Dijk in Den Hout waren al eens de bestemming.

Meedoen

Als je mee wilt wandelen moet je dat vooraf aanmelden op de website van Poppy’s. Mensen komen op eigen gelegenheid naar de startlocatie van de wandeling of ze worden thuis opgehaald en rijden met meerdere auto’s naar een startplek die wat verder weg is. De wandeling duurt meestal ruim een uur en na afloop is er altijd gelegenheid om samen nog wat te drinken en te praten. Als er geen restaurant of café in de buurt is, dan neemt Margreet thermoskannen met koffie en thee mee. En natuurlijk koekjes…