Hoe heet je en vertel eens iets over jezelf?

Mijn naam is Wim van Hagen. Ik ben in 1947 geboren in Zevenaar. Van 1950-1966 getogen in Hoorn. Na mijn diensttijd ben ik in Brabant gebleven. In 1968 via Philips het nieuwe vak automatisering opgepakt en dat tot 2018 (50 jaar) met plezier gedaan (gecombineerd met een bedrijfskundige opleiding). Bij veel organisaties in diverse landen implementaties uitgevoerd van software systemen in de logistiek en administratie als bedrijfskundige. Sinds 2011 ben ik met pensioen, maar meteen als ZZP-er door gegaan bij mijn eigen klanten in mijn eigen tempo (heerlijk). In 1975 getrouwd met Astrid. Samen hebben we 4 kinderen (en 6 kleinkinderen plus 1 op komst bij onze enige zoon). We zijn een heel trotse Opa en Oma. Alleen jammer dat ze wat verder van ons vandaan wonen (Utrecht, Groenekan, Voorschoten en Rotterdam).

Naast mijn werk deed/doe ik graag vrijwilligerswerk (ouderraad basisschool, MR Oelbert Gymnasium, Buurtpreventieteam, diverse taken en bestuursfuncties bij MHC de Warande incl. ICT van de vereniging opgezet). Heb veel gehockeyd , maar nu penningmeester in de Coöperatie voor de Accommodatie van de Warande. Bij TV Strijdo ook de automatisering opgestart en nog actief tennis lid. Ik golf regelmatig en sport twee keer per week bij Sportschool Willemsen.

Hoe ben je bij Poppy’s terecht gekomen?

Bij Poppy’s ben ik terecht gekomen via Bram van Ast (een van de initiators van het Inloophuis). Bram kende mij uit andere organisaties en vroeg of ik ook mee kon opbouwen met mijn ervaring. Ik heb toen de rol van de PR opgepakt. Ik ben niet iemand die zoals andere vrijwilligers , gasten ontvangt maar liever op de achtergrond en help bij diverse evenementen (Lichtjesavond, Golfdag, Kaaienloop, etc). Ook ik ben blij dat het Inloophuis zo’n geschikte en mooie locatie heeft mogen betrekken!

Wat is je favoriete (vakantie)land en waarom?

Mijn favoriete vakantielanden zijn Oostenrijk, Italië en Frankrijk voor het skiën. Ik heb uitgebreid gereisd (o.a. China, Indonesië , Zuid Afrika, Marokko, Egypte en we zijn net terug uit Peru). Momenteel maken we al weer nieuwe plannen voor de komende jaren (o.a. Canada, Amerika, Jordanië/Israël). Zolang we gezond zijn genieten we nu volop van deze reizen.

Welke wijsheid wil je met ons delen?

Gezondheid is een groot goed. Geniet nu het nog kan, wacht niet.

Kleinkinderen geven je leven een nieuw inspiratie.

Vrijwilligerswerk geeft je leven meer inhoud.

Tot slot: Je kunt beter spijt hebben van iets dat je wel gedaan hebt dan van iets dat je niet gedaan hebt.