Hoe heet je en vertel eens iets over jezelf?

Mijn naam is Wil Marijnissen, ben in 1951 geboren in Breda. Deze stad ben ik altijd trouw gebleven en woon er dus nog steeds. Inmiddels is deze stad enorm gegroeid zodat het gevoel van “mijn stadje” aardig is geslonken. Het is inmiddels groot en staat bol van projecten. In 2002 ben ik gescheiden, maar we hebben uit ons huwelijk twee prachtige kinderen mogen ontvangen. Mijn dochter Astrid (33) wonende in Hoeven en mijn zoon Paul (37) wonende 300 meter verder. Beiden hebben 1 kind (mijn dochter is inmiddels op weg naar de 2e). En… ik ben een blije opa!

Helaas is ook bij mij niet alles over rozen gegaan en moest ik afscheid nemen van twee hele dierbare en belangrijke mensen. Gelukkig is er daarna ook weer een mooie tijd aangebroken en heb ik een hele lieve vrouw (Ellen) leren kennen. We hebben het heel fijn met elkaar, maar wonen nog niet samen. We blijven nog éven genieten van ons eigen thuis.
Van oorsprong kom ik uit de verpleging, maar later wilde ik toch wat meer afwisseling en spanning. Nou, dat is iets wat ik vele jaren mocht beleven. In 1979 ben ik namelijk  gaan werken in de uitvaartzorg. Dat was lang niet altijd eenvoudig en bracht nogal eens stress en een onregelmatig leven. Maar veel heb ik daar geleerd over (juist) het leven en in het omgaan met allerlei situaties en mensen. Nog steeds ben ik dankbaar dat ik destijds die keuze heb gemaakt. Sinds 2017 ben ik met pensioen, maar stilzitten dat is niet echt mijn ding; hier en daar wat klussen, vrijwilligerswerk, antieke radio’s, auto’s mooi maken, iets ondernemen met mijn vriendin of vrienden, uit eten, naar de zee, weekendje weg, muziek, enz.. Daarnaast hou ik enorm van zonnig weer en als de temperatuur het éven toelaat… Alle ramen en deuren open!

Hoe ben je bij Poppy’s terecht gekomen?

Bij Poppy’s ben ik terecht gekomen doordat José, gastvrouw en goede bekende van mij, mij daarop attendeerde. Na een paar dagen meedraaien wist ik het zeker: voor de mensen die hier komen, wil ik er graag als gastheer(man) zijn met een luisterend oor en zorg. Daarnaast ben ik erg blij dat het Inloophuis zo’n geschikte en mooie locatie heeft mogen betrekken! Overigens vind ik de slogan “dé ontmoetingsplek voor wie geraakt is door kanker” erg mooi en goed gevonden!

Wat is je favoriete (vakantie)land en waarom?

Mijn favoriete vakantielanden zijn; Griekenland, Italië en Spanje. Buiten Europa hoeft voor mij niet meer zo. Een huisje in Spanje met in de verte het zicht op zee is voor mij een droom. Haha, waarschijnlijk zal dat wel zo blijven…

Welke wijsheid wil je met ons delen?

  • Dat ik heb ondervonden dat er veel meer bestaat dan wij kunnen waarnemen.
  • Dat behulpzaam, oprecht, eerlijk en aardig zijn voor anderen veel moois kan opleveren.