Hoe heet je en vertel eens iets over jezelf?

Mijn naam is Margreet Kersten-Boonstra. Ik ben 65 jaar en geboren in Amsterdam. Samen met mijn man Willem hebben we 5 kinderen en inmiddels 8 kleinkinderen waar ik zo gelukkig mee ben. Ik heb gewoond in Lelystad, Diemen, Middelburg, Dorst en sinds 1993 woon ik in Oosterhout. Ik heb o.a. gewerkt bij de Rechtbank en als Teammanager HR in de financiële wereld.

Hoe ben je bij Poppy’s terecht gekomen?

Na ondersteuning als vrijwilliger bij de 100e SamenLoop voor Hoop in Oosterhout in 2014 ben ik door René van Ommeren gevraagd mee te helpen voor Oosterhout een eigen Inloophuis te realiseren: Poppy’s. Omdat ik door borstkanker in 2010 mijn baan kwijtgeraakt ben, was dat voor mij zo’n mooi doel om weer actief bezig te zijn. Inmiddels weten we dat Poppy’s een plek is waar onze gasten zichzelf kunnen zijn en onze goed opgeleide gastteamleden stuk voor stuk fijne mensen zijn om mee op te trekken.

Wat doe je precies bij Poppy’s?

Op dit moment ben ik Bestuurslid, activiteitenverantwoordelijke binnen het Kernteam en degene die de wekelijkse roosters aanlevert van de ingeschreven gasten. Verder maak ik 2x per maand het huis lekker schoon, 2x per maand wandel ik met gasten op allerlei locaties en ik zorg ervoor dat samen met Anita Oomen en Pim van Dongen de activiteiten voor de komende maand op een flyer komen te staan om op te hangen en uit te delen. De wandelingen zet ik zelf op de website. Verder ben ik beschikbaar als gastteamlid-invalster mocht er echt niemand kunnen.

Wat is je favoriete (vakantie)land en waarom?

Dat is er niet één maar een aantal. Ik ben een echte globetrotter. Samen kamperen en gewoon op de bonnefooi rondtrekken of genieten in een leuk hotel. Echt cultuur, natuur en sfeer proeven. Als ik moet kiezen dan ga ik voor Frankrijk, Portugal/Spanje, Oostenrijk en Engeland. Hobby’s van mij zijn zeilen, skiën, zwemmen, fietsen en lezen, dus als ik dat in een land kan doen heb ik al snel een hele fijne vakantie.

Welke wijsheid wil je met ons delen?

Een zinsnede die ik ooit van Piet van der Pluijm kreeg (1 van onze yoga-workshopgevers):”Geluk is houden van dat wat je hebt.”Echt mooi. Niet najagen van zaken, ontevreden zijn en daardoor ongelukkig worden, maar tevreden en blij met alles en iedereen om je heen.

Wat ik tot slot wil zeggen

Poppy’s is inderdaad dé plek geworden waar iedereen die geraakt is door kanker zich thuis kan voelen. Een warm bad voor als je verdrietig, eenzaam of bang bent tussen ziekenhuisbezoeken en chemo’s door. Een plek waar we fijne activiteiten aanbieden, maar ook een plek waar veel gelachen wordt en mooie gesprekken plaatshebben. Mede door alle enthousiaste vrijwilligers en onze coördinator kunnen we elke week weer opengaan om dit mooie doel te bereiken!