In deze nieuwe rubriek stellen we je graag voor aan de vele vrijwillig(st)ers waar Poppy’s op draait.

Hoe heet je en vertel eens iets over jezelf?

Ik ben Ellen Korse, 65 jaar, getrouwd met Ad. Samen hebben we 2 inmiddels volwassen meiden en 2 (bonus)zonen, uit mijn mans eerste huwelijk. Dan zijn er nog 2 schoondochters, een schoonzoon en 4 kleinkinderen tussen de 12 en 5 jaar. De ‘tafel vol’ als iedereen thuis is. Gezellig! Ik ben met prepensioen en dat bevalt me prima. Tot 2015 heb ik met veel voldoening gewerkt, als maatschappelijk werker, als teamleider en in de laatste 10 jaar in een managementfunctie.

Hoe ben je bij Poppy’s terecht gekomen?

Nadat ik ‘afgekickt’ was van het werk en een altijd volle agenda, kwam er tijd en energie voor vrijwilligerswerk. Ik zocht naar een activiteit die ik zinvol vond, waarbij ik ècht contact met mensen zou hebben, waar ik mijn mogelijkheden in zou kunnen zetten en waar ik deel uit zou maken van een leuk team. Vanuit de plaatselijke bladen wist ik dat er een inloophuis in Oosterhout bestond en ervaringen in mijn vriendenkring hadden me al laten zien wat de grote impact van kanker op iemands leven is. Na een leuke, eerste kennismaking met Joni en Marjan was de match snel gemaakt.

Wat doe je precies bij Poppy’s?

Vanaf het begin ben ik actief als gastvrouw. Na verloop van tijd werd ik lid van de lezingencommissie en het kernteam. Ook neem ik deel aan een overleg met collega’s uit andere Brabantse inloophuizen, gericht op kinderen en jongeren, die zelf of in hun gezin met kanker te maken hebben. Wat kan een inloophuis voor hen (en hun ouders, onderwijskrachten etc.) betekenen? Mooie ervaringen en initiatieven worden hier uitgewisseld. Verder ben ik het afgelopen jaar bezig geweest met het opzetten van een bescheiden Poppy’s bibliotheek.

Wat is je favoriete (vakantie)land en waarom is dat jouw favoriete land?

Een echt favoriet vakantieland kan ik niet noemen. Ik houd van het levendige Italië, de rust en ruimte in Zweden en Denenmarken, de ruige natuur in Schotland, iedere omgeving heeft zijn eigen charme. Waar ik ook ben, ik houd altijd van leuke, onverwachte ontmoetingen en gesprekken met mensen!

Welk citaat (uit een boek of lied) of motto wil je met ons delen?

“Als je loslaat heb je twee handen vrij” (spreuk van Loesje).

Wat ik tot slot wil zeggen…

Dat ik in Inloophuis Poppy’s zulke mooie, krachtige en moedige mensen heb ontmoet. Dat ieders verhaal verteld mag worden, maar dat het niet moet. Dat de gasten onderling elkaar zo de ruimte geven en steunen. En dat er ook zoveel gelachen wordt in ons huis.