Hoe heet je en vertel eens iets over jezelf?

Mijn naam is Anita Keulemans-Oomen, ik ben getrouwd en heb 2 volwassen zoons Rob en Thomas. Ik woon al mijn hele leven in Oosterhout en ga er (als het aan mij ligt) ook nooit meer weg. Ik heb een baan voor 25 uur per week, sport elke week met een hele leuke groep meiden, waarmee we door het jaar heen ook allerlei leuke uitstapjes maken en feestjes mee vieren. Ik ben, vind ik zelf, positief, houd van een feestje, vind mijn werk heel leuk en ben een echt familiemens.

Hoe ben je bij Poppy’s terecht gekomen?

In oktober 2015 kreeg ik op mijn werk te horen dat (na 17 jaar) we gingen verhuizen naar Alkmaar. Het was uiteraard geen optie om mee te gaan en daardoor kwam ik (helaas) in de WW terecht. Omdat ik geen type ben dat graag stil zit, besloot ik direct te gaan zoeken naar een nieuwe baan maar ook om de vrije uren mee te vullen, naar vrijwilligerswerk. En zo kwam ik terecht bij het verzorgingshuis bij mij om de hoek waar ik als gastvrouw aan het werk ging en ook ben ik na een heel leuk gesprek met Margreet bij Poppy’s begonnen. Omdat we toen nog geen huis hadden, was het in het begin nog een beetje aftasten maar sinds we het inloophuis hebben, werk ik daar met heel erg veel plezier. Na 7 maanden zoeken kreeg ik een nieuwe baan en daardoor minder tijd. Daarom heb ik het verzorgingshuis helaas gedag moeten zeggen maar bij Poppy’s voelde ik me zo thuis en daarom ben ik dit naast mijn baan altijd blijven doen. Ook voor meer diepgang in mijn leven dan alleen cijfertjes en feitjes.

Wat doe je precies bij Poppy’s? 

Naast gastvrouw werd ik al vrij snel gevraagd om ook in het activiteitenteam te komen en omdat “nee” niet in mijn woordenboek voorkomt, zei ik gelijk ja joh lijkt me leuk. En zo zit ik dus ook in het inmiddels kernteam en maak ik maandelijks het activiteitenrooster én ben daarnaast gastvrouw, wat me erg veel voldoening geeft.

Naast gastvrouw werd ik al vrij snel gevraagd om ook in het activiteitenteam te komen en omdat “nee” niet in mijn woordenboek voorkomt, zei ik gelijk ja joh lijkt me leuk. En zo zit ik dus ook in het inmiddels kernteam en maak ik maandelijks het activiteitenrooster én ben daarnaast gastvrouw, wat me erg veel voldoening geeft.

Wat is je favoriete (vakantie)land en waarom?

Ik ben niet zo’n vakantieganger maar ben de meeste keren dat ik op vakantie ben geweest naar Italië geweest en dan vooral het Gardameer, wat een heerlijke omgeving is dat.  Het heeft voor mij eigenlijk alles, de zon, het water, de prachtige omgeving met prachtige bloemen, de leuke vlotte mentaliteit van de Italianen, gewoon een heel mooi leuk land.

Welke wijsheid wil je met ons delen?

Wat ik echt heb geleerd van mijn zoons: veroordeel en beoordeel niet te snel, kijk naar de mens achter het gezicht. Ook al ben je anders en al denk je anders, dat is ook goed. Als alle mensen rechtsaf gaan, wil dat niet zeggen dat jij ook die afslag naar rechts moet nemen, nee joh, ga eens kijken wat er links allemaal te doen is. En al vind ik dat zelf vrij lastig, want eerlijk is eerlijk ik ben nogal een gewoontemens, mijn 2 zoons doen dit wel en het levert hen in ieder geval iets op. Een mooie levensles vind ik en het bewijs ook voor mij dat je als ouder(s) ook niet altijd de wijsheid in pacht hebt.

Wat ik tot slot wil zeggen…

Ik ben heel blij dat ik onderdeel ben van de Poppy’s-familie omdat ik in mijn dagelijks werk, financieel administratief, al jaren heel tevreden ben, maar ik bij Poppy’s heb geleerd dat er veel meer is dan alleen maar met cijfers werken. Ik heb al heel veel mooie verhalen mogen horen en daardoor besef ik terdege dat je moet genieten van elk moment, van elk klein ding. Hoe klein ze ook zijn, want straks blijkt dat dat kleine ding eigenlijk het grootste ding was.