Inloophuis Poppy’s zoekt nieuwe gastvrouw/-heer

Lijkt het je leuk om je gastvrijheid in te zetten om hét visitekaartje te worden van ons Inloophuis? Word dan de nieuwe gastvrouw/-heer bij Inloophuis Poppy’s in Oosterhout!

Wat ga je doen?

Als gastvrouw of gastheer ontvang je (nieuwe) gasten tijdens een vrij inloopmoment. Onder het genot van een kop koffie of thee is er ruimte voor een gesprek. Geen enkel inloopmoment is hetzelfde. Jij voelt als geen ander aan waar de behoeftes van de gasten liggen en bent bereid de gasten écht te ontmoeten. Je biedt een luisterend oor en haalt voldoening uit een goed gesprek.

Waar nodig ondersteun je bij activiteiten, bijvoorbeeld door de ruimte in orde te maken of materialen klaar te zetten. Je werkt tijdens een dienst altijd samen met een ander gastteamlid, zodat je op iemand terug kunt vallen. Gezamenlijk sluit je de ochtend/middag af en zorg je dat het huis weer netjes achtergelaten wordt.

Over Poppy’s

Inloophuis Poppy’s is dé ontmoetingsplek voor wie geraakt is door kanker, direct of indirect, want kanker heb je namelijk nooit alleen. We bieden psychosociale ondersteuning in een informele sfeer, organiseren (informatie)bijeenkomsten en bieden workshops/activiteiten aan die gericht zijn op ontspanning, zingeving en verwerking.

We vinden het vooral belangrijk dat onze gasten zich gezien, gehoord en begrepen voelen. Daarbij staan de kernwaarden van Poppy’s centraal: aandacht, respect en vertrouwen.

Wat bieden wij jou?

Als je je vrijwillig inzet bij Poppy’s, dan krijg je daar uiteraard ook iets voor terug:

  • een enthousiast en gezellig team van vrijwilligers (ruim 80), “een warm bad”
  • een zinvolle tijdsbesteding waarbij je écht het verschil kan maken voor een ander
  • een driedaagse basistraining en regelmatig verdiepingstrainingen en bijeenkomsten
  • een officiële vrijwilligersovereenkomst zodat je verzekerd bent
  • jaarlijks een evaluatiegesprek met de coördinator
  • jaarlijks een vrijwilligersbijeenkomst

Kortom, een mooie mogelijkheid om jezelf te ontwikkelen én veel voor een ander te kunnen betekenen. Je krijgt er een hoop gezelligheid voor terug!

Enthousiast?

Spreekt deze vacature jou aan en ben je een dagdeel per week beschikbaar? Aarzel dan niet en stuur een mail naar info@inloophuispoppys.nl.  We gaan graag met je in gesprek!

Susan van Engelen, coördinator Inloophuis Poppy’s
Marjan van Ommeren, coördinator vrijwilligers