In november 2020 hebben we van Inloophuis Poppy’s een enquête voorgelegd aan onze gasten en aan andere betrokkenen. Zo’n 30 mensen hebben de enquête ingevuld. De gemiddelde leeftijd van die respondenten was 65 jaar. Onder hen (of hun naasten) kwam borstkanker het meest voor op afstand gevolgd door darmkanker.

We wilden weten hoe men tegenover de inloopmomenten stond. Er bleek behoefte te zijn aan inloopochtenden (terwijl wij dat tot nu toe alleen ‘s middags bieden) en daar gaan we zeker rekening mee houden. We hebben zelfs al een inloopochtend ingesteld, al is die door corona nu opgeschort.

Activiteiten

We legden de respondenten een lange lijst van (mogelijke) activiteiten voor en peilden de interesse.

Activiteiten die we al doen of deden, zoals wandelen, verwenplein en yoga, blijken zeer geliefd. Daar gaan we dus zeker mee door.

Fietsen, tekenen, schilderen, fotograferen, dansen, zingen en meer zijn gevraagd. We onderzoeken ondertussen de mogelijkheden. Dat geldt ook voor mindfulness (daar waren we al mee bezig, maar ook dat is opgeschort), breathfulness en meditatie.

Verder werden er nog leuke activiteiten genoemd waar wij zelf nog niet aan gedacht hadden. Al met al een grote bron van inspiratie voor aanstaande activiteiten van ons inloophuis.

Lezingen en workshops

Ook voor lezingen en workshops is veel interesse. Vooral informatie over immunotherapie blijkt zeer welkom te zijn bij velen. Hier en daar is ook behoefte aan meer medische informatie. Bijvoorbeeld over vermoeidheid bij kanker, over voeding, over beweging en over het “chemobrein’ (concentratiestoornissen na behandelingen). We zullen ons best doen in die behoefte te voorzien.

Bibliotheek

Onze bibliotheek (in het inloophuis) bleek niet zo bekend te zijn en ook was er niet bijzonder veel vraag naar. Toch zullen wij die bibliotheek up-to-date houden, zodat je er desgewenst informatie kunt vinden.

Conclusie

De Poppy’s Enquête 2020 laat ons goed zien aan welke activiteiten, lezingen, workshops en informatie er behoefte is. Wij zullen daar zeker op inspringen.