Wereldkankerdag op 4 februari staat bij Noord-Brabantse centra voor leven met en na kanker in het teken van kanker en gezin> Poppy’s is  geopend van 12.00-15.00 uur.

Deze dag wordt er wereldwijd stilgestaan bij de impact van kanker. Dit jaar is er bijzondere aandacht voor het thema ‘Kanker raakt iedereen. Jou dus ook’. Verschillende (zorg)instellingen zetten op Wereldkankerdag hun deuren open om te laten zien wat ze doen en voor wie ze er zijn. Ook Poppy’s houdt een open dag voor iedereen die leeft met of na kanker: kinderen, jongeren, (jong)volwassenen, naasten en nabestaanden en vooral gezinnen.

Kanker & Gezin  Wat gebeurt er als iemand in het gezin kanker krijgt? Zo’n diagnose heeft een grote impact op alle gezinsleden. De wereld draait door, maar binnen het gezin lijkt het leven stil te staan. Naast zorgen over het medisch behandeltraject, en wat het effect hiervan zal zijn, komen er ook allerlei emoties los. Pijn en verdriet, angst en onzekerheid, emoties die elk gezinslid op eigen wijze verwerkt. Niet iedereen kan verwoorden wat zich van binnen afspeelt. Dit geldt zeker ook voor kinderen en jongeren binnen het gezin. Om te voorkomen dat er hierdoor problemen ontstaan, is het belangrijk dat er hulp en ondersteuning wordt geboden. 

Psychosociale ondersteuning  Hoe fijn is het dan om te weten dat er centra voor leven met en na kanker zijn, zoals Poppy’s in de Amer- en Dongestreek, die ondersteuning bieden. Of het nu een ouder, kind, tiener of een andere naaste is, iedereen is welkom voor informatie, een kopje koffie/thee of deelname aan een van de activiteiten waarbij contact met lotgenoten centraal staat. Soms is er geen behoefte aan een gesprek omdat woorden niet altijd te vinden zijn. Dit komt vaak voor bij kinderen en jongeren. Poppy’s heeft extra aandacht voor deze kinderen, jongeren en jongvolwassenen en organiseert speciaal voor hen bokslessen. 

Op 4 februari kunnen gezinnen gezamenlijk het gevecht aangaan tijdens een boksclinic bij Willemsen Sport  Op zaterdag 4 februari zijn naast alle belangstellenden vooral gezinnen van harte welkom om een kijkje te nemen in ons centrum aan de Mathildastraat 69 in Oosterhout. Daarnaast organiseren we bij onze partner in bewegen: Willemsen Sport een boksclinic voor gezinnen. Deze vindt plaats bij Willemsen Sport aan de van Duivenvoordestraat 1A in Oosterhout en start om 14.30 uur. Deelname is gratis maar graag sportkleding meebrengen. 

Op woensdagmiddag 1 maart starten we met een serie van 8 bokslessen voor kinderen en jongeren die direct of indirect geraakt zijn door kanker. Deze bokslessen zijn gratis en worden aangeboden door Poppy’s en Willemsen Sport in Oosterhout. Aanmelden kan per mail: info@inloophuispoppys.nl.