Samen ‘Natuurlijk’ koken in Dongen Op woensdagavond 11 oktober tijdens een kookavond voor naasten en hun partner, familielid of vriend(in) die geraakt is door kanker. Je bent van harte welkom.

Bij Natuurlijk Henriëtte in Klein-Dongen gaan we onder leiding van Henriëtte van den Hoek aan de slag met producten van eigen bodem. Maar voordat we beginnen krijgen we uitleg over gezonde voeding. Hoe kun je genieten van heerlijk eten zonder strikte regels en toch meer energie krijgen? Nathalie Verdult, voedingsconsulent met een praktijk in Dongen, laat zien hoe je dat eenvoudig doet volgens de Chinese voedingsleer.

Henriëtte en Nathalie hebben samen een driegangenmenu met en zonder vlees samengesteld. Dat gaan de naasten samen maken en samen met de partners/familieleden/vrienden eten. Tussen de gerechten door is er uitleg over gezonde voeding. Als de naasten aan het koken zijn, verzorgt Alfons van den Hoek voor de partners/familieleden/vrienden een rondleiding in het voedselbos. De kookavond begint met een inloop vanaf 17.30 uur. Om 18.00 uur start het programma. We verwachten rond 21.00 uur klaar te zijn.

Interesse? Meld je voor 4 oktober  hier aan. Het is de bedoeling dat je maximaal één persoon meeneemt. Dat kan een partner zijn of bijvoorbeeld iemand die ook dicht naast iemand staat met kanker (familielid, vriend, collega). Voor deze activiteit vragen we een eigen bijdrage van 10 euro per persoon (diner inclusief drie drankjes).

Poppy’s in Dongen is een initiatief van Margreet Jansen-Verbunt en Olga van Vugt, twee Dongense gasten van het centrum Poppy’s in Oosterhout. Dit centrum voor leven met en na kanker en ondersteunt bij het hervinden en versterken van de kwaliteit van leven; tijdens en na de ziekte. In het centrum aan de Mathildastraat 69 in Oosterhout zijn mensen uit de hele Donge- en Amerstreek welkom, dus ook uit Dongen.

In maart organiseerden Margreet en Olga een informatieavond in De Cammeleur. Met als doel: laten zien welke ondersteuning er allemaal is als je te maken krijgt met kanker. Ook werden de wensen van Dongenaren geïnventariseerd. Zij gaven aan dat er ook behoefte is aan activiteiten dicht bij huis. In het voorjaar zijn er enkele activiteiten in Dongen georganiseerd. Ook zijn er ideeën ontstaan voor een kookavond. Op woensdag 11 oktober is het zover!

Deze activiteit wordt mede mogelijk gemaakt door Natuurlijk Henriëtte, Nathalie Verdult – voedingsconsulent en de bijdrage van Roparun-team ‘t Halve Zolenlijntje. Dit team zet zich in voor de palliatieve zorg aan mensen die leven met kanker.

Op de foto: Henriëtte en Alfons van den Hoek van Natuurlijk Henriëtte