We schuiven aan tijdens een rustig moment in de huiskamer van Poppy’s bij onze gastvrouwen: Ineke de Wee en Conny van Lierop. Ineke is nu ruim 3,5 jaar actief en Conny al ruim 6 jaar. De aanleiding voor haar om vrijwilliger te worden bij Poppy’s was de ziekte van twee mensen die dicht bij haar stonden, ze wilde graag iets doen. Ineke en Conny halen veel voldoening uit hun werk. “Als je met mensen in gesprek bent geweest en je ziet dat ze opgelucht en beter de deur uitgaan dan dat ze binnenkwamen dan weet je waar je het voor doet. Gasten kunnen hun verhaal bij ons kwijt, ze hoeven zich niet groot te houden zoals ze dat soms doen bij hun familie en vrienden. Ook verdriet mag er zijn, tegelijkertijd wordt er ook heel veel gelachen” vertelt Conny.

Ineke vult aan: “we hebben een leuk team en het is altijd gezellig om samen een dienst te draaien. Afgelopen dinsdag hadden we weer een gastteambijeenkomst en dan is het fijn om te horen wat er leeft bij de anderen en wat zij doen bij Poppy’s. En het is fijn om samen te praten over onze werkwijze en na te denken over verbeteringen.

We zien meer diversiteit bij onze gasten, steeds meer jongere gasten en steeds meer mannen komen langs. Dat maakt dat het drukker is en dat is sowieso leuker.” In het werk bij Poppy’s waarderen beiden de afwisseling, de ene keer wordt er een high tea geserveerd, een andere keer heb je een 1-op-1 gesprek met een van de gasten en het kan ook zijn dat je nog even bijkletst met de mensen die deelnemen aan de yoga. Het is mooi te zien dat er steeds meer activiteiten worden georganiseerd. Het beweegprogramma bijvoorbeeld is een groot succes. We horen dat mensen er écht iets aan hebben. Dat levert dus veel op. Het zijn de kleine dingen die we hier halen en een hele grote portie voldoening.