Gesprek met Margreet Kersten-Boonstra: vrijwilliger van het eerste uur 

Margreet is sinds 2014 actief als vrijwilliger bij Poppy’s. Velen van jullie kennen haar van de wandelingen op vrijdagmiddag, of het Poppy’s diner dat ze verzorgt. Achter de schermen bedenkt ze activiteiten en vult ze de website. Margreet is al actief vanaf de oprichting van Poppy’s in 2014. Als ik met Margreet om tafel ga dan merk ik dat ik een spraakwaterval tegenover me heb.  

Margreet vertelt enthousiast over haar werk bij Poppy’s. “In 2010 kreeg ik zelf borstkanker en er kwam een einde aan mijn carrière bij ING. Dat was een heftige periode, het voelde in het begin alsof ik een arm moest missen. Toen in 2014 de Samenloop voor Hoop in Oosterhout werd georganiseerd was ik erg gemotiveerd om mijn steentje bij te dragen. 10% van het opgehaalde geld werd gebruikt voor de oprichting van Poppy’s, centrum voor leven met en na kanker, toen nog inloophuis genoemd. Ik was erg enthousiast en werd bestuurslid van de stichting. Het lukte om in 2017 een fysiek pand te huren en ik ging enthousiast mee aan de slag om het pand gebruiksklaar te maken. Zo lukte het om vier verschillende schilderbedrijven uit Oosterhout het pand te laten opknappen. Ze wilden alle vier en gezamenlijk hun steentje bijdragen aan dit goede doel. Prachtig toch!” 

Margreet staat altijd vooraan om te helpen. “Ik vind het echt te gek om dit werk te doen”, zegt ze. “We doen het met elkaar, en het is dan ook hartstikke leuk om met onze fijne collega’s actief te zijn voor Poppy’s. Zelf doe ik mee aan de yoga, mandalatekenen en ik begeleid de wandelingen op vrijdagmiddag. Laatst nog kwam er een gast naast me lopen en die zei: “Jullie hebben geen idee hoe veel jullie werk voor me betekent”. Kijk daar doe ik het voor. Het wandelen voelt gewoon als vakantie en ik waardeer de mooie gesprekken die we met elkaar hebben.”  

Wil je zelf ook actief worden als vrijwilliger bij Poppy’s stuur dan een mail naar Info@inloophuispoppys.nl