Datum/Tijd
07/12/2022
10:00 - 11:15

Locatie
Inloophuis Poppy's

Categorieën


Positieve Gezondheid is een manier om breder naar gezondheid te kijken dan alleen naar je lichamelijke gezondheid. Het gaat er vooral om hoe jij je op dit moment voelt. Doe je de dingen die je leuk vindt of vergeet je je eigen behoeftes vaak? Leef je gezond? Voel je je gelukkig of ben je misschien eenzaam? Heb je (medische) zorg nodig? Krijg je voldoende steun uit je omgeving?

In dit één-op-één gesprek Positieve Gezondheid, met een hierin speciaal getrainde gastvrouw of -heer, krijg je hier meer zicht op.

Voorafgaand aan dit gesprek kun je thuis of in Inloophuis Poppy’s de vragenlijst Positieve Gezondheid invullen. Deze vragen betreffen 6 terreinen (dimensies genoemd) die allemaal invloed hebben op hoe jij je gezondheid ervaart. Je vult deze vragenlijst zelf in. Bij iedere vraag kun je met een cijfer aangeven hoe jij dat aspect waardeert in jouw leven.

De vragenlijst ligt in het inloophuis, maar kan ook online, via: https://mijnpositievegezondheid.nl ingevuld worden. De ingevulde lijst neem je mee naar het gesprek. Wil je liever eerst wat uitleg, dan kun je de vragenlijst natuurlijk ook invullen aan het begrip van het gesprek, waar nodig met hulp van de gastvrouw of -heer.

Tijdens het gesprek wordt de uitslag van de vragenlijst met je doorgenomen en in kaart gebracht in een zogenaamd . Spinnenweb. In dit Spinnenweb kun je in één oogopslag zien wat goed en wat misschien wat minder goed gaat in je leven op dit moment.

Het gaat niet om een rapportcijfer, niet om goed of slecht. De vragenlijst en het Spinnenweb zijn vooral hulpmiddelen om op een goede manier in gesprek te raken over hoe jij je gezondheid  en je leven van dit moment ervaart.

Misschien ontdek je aspecten waaraan je nog iets kunt of wil verbeteren. Waardoor jij je gezond en energiek kunt voelen op een manier die bij jou past. Want jouw eigen kijk en regie staan voor ons centraal. Door goed naar je te luisteren en door te vragen op wat je zegt, willen we je verder helpen op jouw eigen ontdekkingsreis. Vaak zal dat kunnen in één gesprek (van 1 tot 1,5 uur), maar soms is er iets meer tijd nodig en wordt er een vervolgafspraak gemaakt.

 

Reservering

Er kunnen geen reserveringen meer worden geplaatst voor deze activiteit.