Wanneer

06/02/2024    
19:30 - 21:30

Reserveringen

Reserveren gesloten

Waar

Poppy's
Mathildastraat 69, Oosterhout, 4901 HC

Evenement type

Als je de diagnose kanker krijgt of als iemand die je liefhebt ziek wordt dan heeft dat een grote impact op je leven. Ziek zijn kost heel veel, dat hoeft niemand je te vertellen. Elke fase brengt nieuwe uitdagingen met zich mee. Niet alleen voor degenen die zelf geraakt wordt, ook voor zijn/haar naasten. De keerzijde is dat het je ook altijd iets oplevert. Dit zijn vaak harde lessen, die uiteindelijk kunnen zorgen voor mooie inzichten. 

Veel mensen geven aan dat zij na de ziekte heel anders in het leven staan. Bewuster omgaan met hun tijd, met de mensen om hen heen. Of dat ze juist meer voor zichzelf kiezen in plaats van voor anderen. Weer een ander heeft geleerd dat je aanpassingsvermogen veel groter is dan je vooraf denkt. Een weduwnaar vertelde dat hij heeft geleerd dat de steun die je kunt geven aan een zieke partner beperkt is. Je partner moet immers afscheid nemen van alles in het leven, die doet dat toch alleen en jij leeft verder.  

Hoe is dat voor jou? Welke levensles(sen) heb jij geleerd? Wat doe je nu anders dan voor je ziekte? Of wat heeft de ziekte van je naaste jou geleerd?  

In het kader van Wereldkankerdag, jaarlijks op 4 februari, organiseert Poppy’s op dinsdag 6 februari een interactieve inspiratieavond met als thema levenslessen. Er is volop ruimte om met elkaar in gesprek te gaan en te delen. Wil je het liever bij jezelf houden dan is dat ook prima, alles is goed. 

Marian Schutte heeft veel ervaring met rouw en verlies. Zij zal de avond begeleiden en ook haar eigen levensles delen.  

Eric Wetzels woont in Oosterhout en is ondernemer en landelijk voorzitter van de VVD. Enkele jaren geleden is hij ziek geweest en dat heeft gemaakt dat hij heel anders in het leven staat.  

Monique Potters is coordinator communicatie en fondsenwerving bij Poppy’s en heeft in 2013 borstkanker gehad. Kanker is een rode draad in haar leven en heeft ervoor gezorgd dat zij veel meer probeert te leven in het moment.  

Je bent van harte welkom tijdens deze avond. Vooral ook mensen die nog nooit bij Poppy’s zijn geweest willen we uitnodigen om een kijkje te komen nemen en hopelijk geïnspireerd te raken om jouw eigen levensles te ontdekken en deze vooral ook mee te nemen in je dagelijkse leven. We starten om 19.30 uur, inloop vanaf 19.00 uur. De avond zal rond 21.15 eindigen waarna er nog ruimte is om met elkaar na te praten onder het genot van een drankje.  

Reserveringen

Er kunnen geen reserveringen meer worden geplaatst voor deze activiteit.