Datum/Tijd
09/03/2017
19:30 - 21:30

Locatie
Inloophuis Poppy's

CategorieënWorkshop: kanker en levenskwaliteit (avond 2):

Ontdek in drie avonden wat Breathfulness je kan bieden

Breathfulness biedt meerdere tools waarmee je zélf je herstelproces en levenskwaliteit kunt ondersteunen. Het richt zich op de verbinding tussen lichaam en geest. Op het helen van emotionele en mentale blokkades. En op ondersteuning – waar mogelijk verlichting – van je ziekteproces.

De diagnose kanker heeft een diepe impact op je mens-zijn. Het heeft invloed op:

  • Verbinding met je lichaam en vertrouwen in je lichaam. Het vanzelfsprekende gevoel een gezond lichaam te hebben is beschadigd. Omdat kanker meestal geen voorgeschiedenis van pijnklachten geeft, kan de diagnose onverwacht en hard aankomen.|
  • Fysiek zelfbeeld: de operaties of behandelingen kunnen leiden tot zichtbare veranderingen van je lichaam. Bijvoorbeeld na een borstamputatie, als je een stoma hebt gekregen of je haar verliest na een behandeling. Hormonale behandeling kan van invloed zijn op het beleven van je persoonlijkheid…
  • Je emoties en je gedachten: door de diagnose en door de behandeling. Emoties die doorwegen in relaties, gezin of werk. Je kunt ook door mentale vermoeidheid ervaren door de behandelingen of je angst voor terugval.


Dit is een van de drie avonden in de cyclus over breathfulness. Hierin maak je drie avonden lang kennis met Breathfulness vanuit verschillende invalshoeken:

Avond 1 (23 februari): nadruk op fysieke aspecten en de invloed van de ademhaling op je vitaliteit, maar ook de relatie van de pijler ademhaling met de 3 andere pijlers binnen Breathfulness: voeding, beweging en ontspanning. De ademoefening is gericht op het maken van contact met je gehele lichaam.

Avond 2 (9 maart): nadruk op emotionele en mentale aspecten en de invloed van de ademhaling om meer innerlijke en emotionele balans te ervaren. Dat doe je door harmoniserende ademhaling.

Avond 3 (23 maart): verbinding met jezelf, door middel van harmoniserende ademhaling.

Aantal deelnemers: maximaal 10

Begeleiding: Mark van Praat, Breathfulnesscoach.

Benodigdheden: neem zelf handdoeken mee

Voor wie: Voor mensen die kanker hebben of hebben gehad, hun partners en familieleden.

Kosten: € 3,50 per avond, wat neerkomt op € 10,50 voor de cyclus (contant, graag ter plekke gepast betalen)

Reservering

Er kunnen geen reserveringen meer worden geplaatst voor deze activiteit.