Dit jaar organiseert Poppy’s een alternatieve Lichtjesavond, deels online. Lees hieronder hoe het werkt en wat je moet doen om mee te doen…

Normaliter wordt er op Begraafplaats Leijsenakkers in Oosterhout in december een zogenaamde Lichtjesavond gehouden. Iedereen die op die manier overleden dierbaren wil herinneren kan dan terecht met een kaarsje. De begraafplaats verandert dan voor één avond per jaar in een feeërieke zee van lichtjes.

Kaarsenzakken

Inloophuis Poppy’s doet daar al jaren aan mee op een bijzondere manier. Poppy’s maakt en verkoopt dan namelijk speciaal geprepareerde “kaarsenzakken” om zo lichtjes te maken met een persoonlijke boodschap. Bovendien vraagt Poppy’s voor elke kaarsenzak een bijdrage van € 2,50 en dat bedrag gaat geheel naar het inloophuis. Een goed doel dus!

Corona

Door corona en de crisismaatregelen kan dit jaar (2020) de Lichtjesavond niet doorgaan op de begraafplaats. Het evenement is dus afgelast. Maar Poppy’s zou Poppy’s niet zijn als ze geen alternatief hadden bedacht.

Hoe werkt het?

De alternatieve Lichtjesavond vindt plaats op 20 december 2020 om 20.20 uur. Honderden mensen hebben in de afgelopen weken kaarsenzakken gekocht bij Poppy’s. Ze hebben die kaarsenzakken zelf versierd of dat was al gebeurd door de medewerkers van Poppy’s. Het is de bedoeling dat de deelnemers om 20.20 uur de kaarsjes aansteken. Gewoon bij henzelf thuis. Omdat we dat allemaal samen tegelijk doen, ontstaat er toch een soort verbinding.

Geen kaarsenzak?

Heb je geen kaarsenzak van Poppy’s? Geen nood! Gebruik een eigen kaarsje, waxinelichtje, of wat daar voor door kan gaan. Helemaal fijn als je dan toch € 2,50 doneert aan Poppy’s, zodat wij vooruit kunnen. In deze corona-tijd hebben we jouw bijdrage hard nodig.

Online lichtjes

Een foto van jouw kaarsje mag je op Facebook of Instagram plaatsen onder hashtag #Poppys en #Lichtjesavond2020.

Wij zullen rond 20.00 uur een bericht op Facebook plaatsen. Leuk als je daarop reageert met een foto van jouw lichtje.