Informatieavond over borstkanker op 3 oktober om 19.30 uur, verwendag op 11 oktober en op 26 oktober een high tea.

Nikki van de Ham (42) deelt haar ervaringsverhaal na de diagnose borstkanker 

Oktober is borstkankermaand. Ook bij Poppy’s organiseren we daarom een aantal speciale activiteiten. Een daarvan is een informatieavond op 3 oktober waarin Nikki van de Ham uit Oosterhout vertelt over haar ervaringen nadat er in januari 2021 bij haar borstkanker werd ontdekt, midden in de coronatijd. Daarnaast is er op 11 oktober een verwendag speciaal voor borstkankerpatiënten. 

Haar verhaal gaat over lief zijn voor jezelf als je ziek wordt, en lief voor jezelf blijven de jaren na de behandelingen. Als je lief bent voor jezelf maak je veel beter je eigen keuzes. Voel je waar je grenzen liggen en kan je daar ook naar handelen. Zo word jij de directeur van je eigen lichaam en bepaal jij zelf welke keuzes je maakt ten behoeve van je gezondheid. Veel mensen om je heen bedoelen het goed met hun adviezen en ze willen lief zijn voor jou. Maar je kunt hierdoor ook in de war raken, want is het wel wat jij wil. Nikki vertelt hoe je dichtbij jezelf kunt komen. Hoe je lief voor jezelf kunt zijn. En op welke manier zij dat geleerd heeft en hoe ze dat heeft gedaan.  Haar ziekte en behandelproces waren zwaar, verdrietig, teleurstellend en pijnlijk. Toch lukte het haar om er iedere dag wat te maken omdat haar zelfliefde belangrijker voor haar werd. Ze koos voor zichzelf in alle omstandigheden en dat betekende dat familie en vrienden wel eens teleurgesteld waren omdat zij voor zichzelf koos. 

“Het was dan ook moeilijk om voor mezelf te kiezen, het voelde rot en egoïstisch”, vertelt Nikki. “Ook nu bijna 3 jaar later leer ik nog iedere dag om voor mezelf te kiezen. Goed te voelen hoe mijn lichaam eraan toe is. Welke keuzes ik kan maken voor mezelf, omdat ik het ook verdien om een gelukkig leven te hebben. En om zonder schuldgevoel te kiezen voor mezelf.”  

Er zal voldoende ruimte zijn om vragen te stellen en ervaringen uit te wisselen tijdens deze avond. De lezing wordt gehouden bij Poppy’s aan de Mathildestraat 69 in Oosterhout en start om 19.30 uur, inloop vanaf 19.00 uur. Toegang is gratis maar we verzoeken iedereen vriendelijk om zich vooraf aan te melden via onze website: https://www.centrumpoppys.nl/activiteiten. 

Op woensdag 11 oktober is er een verwendag  en op donderdag 26 oktober is er een high tea speciaal voor vrouwen die borstkanker hebben (gehad) van 10.00-15.00. Ook hiervoor kun je je aanmelden op deze site.